Domů » Blog » Celoroční pneumatiky. Ano či ne?

Celoroční pneumatiky. Ano či ne?

Na tohle téma toho bylo napsáno a řečeno už hodně a kdo se tímto tématem zabývá, tak má jasno. V každém případě technologie výroby pneumatik pokročila tak daleko, že lze vyrobit materiál, který si poradí s letním vedrem i zimním mrazem a sněhem. Byli jsme drženi v představě, že v zimě musí být pneumatiky měkké s velkým vzorkem a v létě tvrdé, aby odolaly letnímu teplu. Zimní gumy v létě kloužou a letní gumy v zimě ztrvrdnou a neudrží trakci.

Pravda je to jen částečně. Pokud ovšem jezdíte jen občas a nebydlíte na horách, pak lze říci, že vám celoroční pneumatiky mohou velmi dobře posloužit a zbavíte se toho otravného přezouvání gum na jaře a na podzim.

Je však potřeba mít v patrnosti jednu věc. I ty nejhorší zimní pneumatiky jsou lepší, než ty nejlepší celoroční. Pokud však jezdíte jen doma v nížině, kde napadne jen pár centimetrů sněhu, pak vám celoroční gumy poslouží skvěle.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 205/55 R16 91 VGoodyear Vector 4Seasons Gen-3 205/55 R16 91 V -

Koupil jsem nejlépe hodnocené celoroční pneu Goodyear Vector 4seasons

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace